Waar moet je aan denken als je begint met darten?

Als je begint met darten zijn er verschillende factoren waar je rekening mee moet houden. Je hebt een aantal spullen nodig. Dartpijlen, een dartbord, een dartbord surround, een dartmat, goede verlichting en een oche of throwline. Dit alles heb je nodig om een goede dartbaan te kunnen maken en goed te kunnen oefenen!

De dartpijl is natuurlijk ontzettend belangrijk. Je hebt verschillende grammen en verschillende soorten pijlen. Iedere pijl heeft een andere grip en het iedereen vindt een andere pijl weer fijner gooien. Iedereen heeft namelijk een andere manier van gooien, het is dus belangrijk om erachter te komen welke pijl voor jou het fijnst gooit! Naast de dartpijl is het dartbord natuurlijk het belangrijkst. Want zonder dartbord kun je niet darten! Om te beginnen is het niet nodig om een extreem duur dartbord te kopen. De meeste goedkopere dartborden zijn goed voor beginners. Naarmate je beter wordt kun je wel kijken naar een beter bord.

Dan is het belangrijk om voor jezelf te bepalen of je in clubverband wil gaan darten of dat het gewoon voor de lol is met vrienden. Als je in clubverband wil gaan darten dan moet je ook kijken bij welke club je dat wil gaan doen! En dan is het belangrijk om snel af te gaan wegen welke pijlen nu echt het fijnst zijn voor jou. Zo kan je ook hoge ogen gooien in de club!

Maar het belangrijkste van alles bij het beginnen met darten is oefenen, oefenen en nog eens oefenen! Oefening baart kunst en dat is bij darten zeker zo. Naast oefenen is plezier natuurlijk het speerpunt. Want zonder plezier presteert niemand goed!